Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch
Odeslat stránku e-mailem

Obsah

 

 

Stránka

Všerad v konkurenci 150 pivovarů vybojoval bronz

V konkurenci 150 pivovarů z 15 zemí světa získal všeradický speciál na pivní soutěži v jihočeském Táboře skvělé třetí místo. Ochutnat jej v Zámeckém dvoře můžete i vy! Na medailové pozice v degustacích o Zlatou pivní pečeť v Táboře dosáhlo 44 ze 150 pivovarů. V náročné konkurenci bodoval i Všerad – spodně, ale i svrchně kvašené pivo z lůna Všeradovy země. Z jihu si všeradický speciál India Pale Ale přivezl bronzovou pivní pečeť! Přitom v kategorii ALE panovala největší konkurence, degustátoři hodnotili rekordních 56 pivovarů! Skvěle si vedl i Všerad polotmavý ležák 11% , který v kategorii polotmavých piv z minipivovarů skončil na 4. místě. „Výsledek je to ohromný. Mám velkou radost,“ pochvaluje si všeradický sládek Jiří Diviš. Čtyřdenní maraton degustací opět ukázal, že velikost pivovaru nemá žádný vliv na kvalitu piva, které produkuje. Porota určila v každé ze čtyřiadvaceti kategorií první tři místa. Objektivita a regulérnost průběhu odborných soutěží jsou garantovány mezinárodními certifikačními autoritami.

17. 2. 2014

V pivovaře bude znít country

Nejen pro příznivce country a starých trampských písní je připraven Country večer, který se v restauraci Zámeckého dvora koná v pátek 14. února od 19 hodin. K tanci a poslechu hraje kapela Šporny, která má svůj základ v brdských lesích v okolí Osova. Její repertoár tvoří klasické české country písně, které se zapsaly do českých country dějin díky skupinám Greenhorns, Rangers, White Stars a dalších. Nezapomíná ani na staré trampské písně.

11. 2. 2014

Oslavte masopust domácí zabijačkou

Masopustní veselí zavládne ve Všeradicích v sobotu 22. 2. Slavit se bude i v Zámeckém dvoře. O víkendu od 21. do 23. února na vás totiž čekají zabijačkové pochoutky. Ochutnat budete moci prdelačku, tlačenku, ovárek, ale i jaterničky, jelítka či prejt. V sobotu navíc projde obcí masopustní průvod. Vyjde ve 13:00 hodin. Start a cíl je u restaurace Na Růžku. Tak ať žije Masopust a ten všeradický zvlášť!

6. 2. 2014

Polotmavého Všerada dělil bod o zlata

V degustaci pořádané Pivní revizní komisí neboli PRK obsadil všeradický polotmavý ležák stříbrnou příčku. Jediný bod ho přitom dělil od vítěze z Bašty. Výsledky finále polotmavých ležáků (11° - 13°) z produkce českých minipivovarů zveřejnil PRK na www.pivni.info. Z úvodních kol se probojovaly polotmavé ležáky z Bašty, Chudenic (Bubák), Ústí nad Labem (Vojtěch), Beznosky, Jihoměšťanu, Všeradic, Slaného, Strahova a Baštýř.
Třetí místo již s určitým bodovým odstupem obsadila polotmavá 13° ze Slaného.

31. 1. 2014 Zobrazit více

Všeradický sládek uvařil zahraniční speciál - irský stout

Zahraniční speciál uvařil pro milovníky zlatavého moku všeradický sládek Jiří Diviš. Nově je v Zámeckém dvoře na čepu 13,5% Irish Stout Dry. Jde o tmavé pivo typu ALE. Je vyráběno z praženého sladu, ječmene, chmelu a  je kvašeno svrchně. Pro toto pivo je charakteristická jemně krémová hustá pěna, tmavá až černá barva a příchuť po praženém sladu, čokoládě a sušeném ovoci. Existuje mnoho druhů Stoutů, ten všeradický je Dry čili suchý Stout.

31. 1. 2014

Přednáška se změnila v příjemnou diskusi

Společenský sál Galerie M. D. Rettigové přivítal letošního prvního hosta. Stal se jím Mgr. Vítek Chaloupka, bývalý kulturista a státní trenér české reprezentace fitness, nyní dietolog, fitness konsultant a autor knih o zdravé výživě. Očekávaná přednáška o hubnutí, zdravém životním stylu a správných návycích v příjmu potravy se změnila v příjemnou dvouhodinovou diskusi mezi naším hostem a přítomnými návštěvníky. Účastníci si odnesli mnoho zajímavých rad a doporučení na vypěstování správných stravovacích návyků, a pokud by někdo předpokládal, že je vše pouze o zelenině tak naprosto pochybil. Bylo nám vysvětleno, že musíme konzumovat i dostatečné množství různých druhů masa. Příkladem je hovězí kližka, králík, dokonce i klasický sulc z vepřových nožiček, nebo samotné vepřové. Na závěr náš host představil i svoji nejnovější knihu Hubneme s alkoholem aneb Jak skloubit alkohol s dietou, správnou výživou a formováním postavy.
Celou akci považuji za velice vydařenou a i přes nízký počet návštěvníků se v budoucnu můžete těšit na další setkání s tímto hostem. V. Červená

27. 1. 2014

Mexický víkend se blíží

Na mexické speciality se můžete těšit poslední lednový víkend, a to od 24. do 26. ledna. V Zámeckém pivovaru a hostinci budete mít jedinečnou příležitost ochutnat například mexickou kuřecí polévku Sopa de Frijoles Negros, mexické fazole, tortilu s kuřecími nugetkami nebo lahodné BBQ – chilli ribs. Kompletní menu najdete na titulní straně webu.

20. 1. 2014

Svěrák převzal v Berouně cenu. Zástupci Všeradic byli u toho

Umělci zvučných jmen zaplnili v sobotu 18. ledna v podvečer berounské kino Mír. Na předávání cen Trilobit do Berouna přijeli například Zdeněk Svěrák, Josef Abrhám,Pavel Landovský, ale i Jan Kačer a řada dalších. Filmová a televizní společnost FITES zde rozdávala ceny nejlepším počinům za uplynulé období už po čtrnácté. A jednu z hlavních cen předával i Bohumil Stibal, starosta obce Všeradice a majitel společnosti SOME, které patřily ke sponzorům slavnostního večera.
Přehled oceněných a fotografie ze slavnostního večera najdete v odkazech níže.

20. 1. 2014 Zobrazit více

Zámecký dvůr v Toulavé kameře

Lednové vydání Toulavé kamery zavedlo diváky České televize do Všeradic, do rodiště snad nejslavnější české kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové. Na svět přišla jako Artmannová, její otec byl vrchnostenským úředníkem, správcem místního panství. A právě na zámku najdeme muzeum, které paní Magdalenu připomíná. Dozvíme se v ní, kdy a proč k Magdaleně přibylo jméno Dobromila a prohlédneme si taky některá kuchařská díla. Hlavním cílem snažení autorky bylo, aby žena byla vzornou pečovatelkou o teplo rodinného krbu. Pořádala proto rovněž kurzy, vaření i stolování. Své literární pokusy ovšem neomezila jen na recepty, bývá považována taky za zakladatelku české červené knihovny a věnovala se i poezii či povídkám.
Celou reportáž ze všeradického Zámeckého dvora si můžete prohlednout v odkaze níže.

20. 1. 2014 Zobrazit více

Minigolf zůstává uzavřen. Sníh ještě bude, tvrdí provozovatel

Vánočního turnaje v minigolfu se zúčastnilo 16 borců. Stejně jako loni si prvenství připsal Jan Kolář. Třebaže zima je mírná, minigolfové hřiště v Zámeckém areálu zůstane uzavřené až do jara. „Myslím, že nás totiž zima ještě překvapí,“ uvedl všeradický starosta Bohumil Stibal.

15. 1. 2014

Stránka