Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch
Odeslat stránku e-mailem

Obsah

 

 

Stránka

Zámecké večery zahájí sexuolog Radim Uzel

Zámecké večery zahájí sexuolog Radim UzelJako první v roce 2013 usedne do křesla hostů Zámeckých večerů známý sexuolog Radim Uzel. Na nestora české gynekologie, regionálního politika, popularizátora sexuologie a  čestného tajemníka Společnosti pro plánování rodiny a sexuální výchovu se můžete těšit v pátek 22. 2. Moderátor Petr Jančařík jej bude v podkroví všeradické galerie zpovídat od 18:00.

28. 11. 2012

Pivní tanky dorazily do Všeradic

S několika měsíčním zpožděním, ale přece dorazily pivní tanky do všeradického pivovaru Všerad. „Dorazily koncem minulého týdne,“ uvedl majitel Zámeckého areálu Bohumil Stibal. Jde celkem o sedm tanků. Pivovar už má i svého nového vedoucího. Stal se jím Jiří Diviš, který vystudoval Střední školu Chemicko-technologickou. „Jeho hlavním úkolem je nyní dokončení a zprovoznění našeho pivovaru,“ řekl Stibal s tím, že Diviše bude na místě zasvěcovat do tajů vaření piva člověk nejpovolanější: Sládek Matuška z Broum. Stibal očekává, že první pivo vařené přímo ve Všeradicích z píp poteče v březnu. „Určitě připravíme i nějaké slavnostní zahájení. Vždyť termín připadne takřka na roční výročí otevření naší restaurace,“ dodal.

21. 11. 2012

Na zámecké večery se můžete těšit i příští rok

Posledním letošním hostem Zámeckých večerů, které se konají ve všeradické Zámecké galerii Dobromila, byl uplynulý pátek publicista, moderátor, spisovatel, scenárista, politik a bývalý ministr vnitra Radek John. V křesle tak nahradil svérázného a svobodomyslného umělce Pavla Landovského, který se na poslední chvíli omluvil ze zdravotních důvodů.
Cyklus Zámeckých večerů bude opět pokračovat po Novém roce. „Opět se mohou návštěvníci těšit na řadu zajímavých hostů. A večerů se bude konat ještě více než letos,“ plánuje provozovatel Zámeckého dvora Bohumil Stibal.

Letos do křesla hostů usedl kromě Landovského například herec a dabér Ladislav Županič a herec, moderátor Alfréd Strejček herečka Jana Švandová. Největší zájem byl o říjnové posezení s Michalem Kovalčíkem, alias Rudou z Ostravy.
Do konce roku si ještě můžete v galerii prohlédnout výstavu obrazů Paul van den Berga, holandského malíře českého původu. Výstava potrvá do 31. prosince 2012. Otevřena je od úterý do pátku vždy od 9 do 16 hodin, v sobotu a v neděli od 10 do 17 hodin.
Na 19. prosince je přichystán vánoční koncert.

19. 11. 2012

Martin, který přijede na bílém oři, dostane oběd

Jmenujete se Martin a jezdíte na bílém koni? Pak se o nadcházejícím víkendu vydejte do všeradického Zámeckého dvora. Každý muž, který prokáže, že se jmenuje Martin, a navíc do areálu dorazí na bílém oři, dostane zdarma oběd.

8. 11. 2012

Všerad chystá Svatomartinské pivo

A je tu další letošní speciál Svatomartinské pivo spodně kvašené. Ochutnejte u nás od 9. listopadu speciální polotmavou šestnáctku sytě jantarové barvy, plnější sladové chuti s příjemně chmelovou hořkostí. Svatomartinské má povzbudit náladu v podzimním období a umocnit gastronomický zážitek z dobře vypečené husy.

5. 11. 2012

JÍDELNÍ LÍSTEK 5.11. – 9.11.2012

Pondělí – polévka: Slepičí
1.Pečený vepřový bok, zelí, houskový knedlík
2.Smažená vepřová játra, brambor, tatarka
3.Rizoto sypané sýrem, okurka

Úterý – polévka: Bramborová
1.Cikánská hovězí pečeně, houskový knedlík
2.Hoki filet na másle, bramborová kaše
3.Smažený hermelín, brambor, tatarka

Středa – polévka: Pórková
1.Hovězí na česneku, špenát, bramborový knedlík
2.Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
3.Uzená rolovaná plec, bramborová kaše

Čtvrtek – polévka :Frankfurtská
1.Segedínský guláš, houskový knedlík
2.Domácí sekaná pečeně, bramborová kaše
3.Azu po tatarsku, rýže

Pátek – polévka : Hovězí
1.Vepřová roláda, špenát, bramborový knedlík
2.Kapustový karbanátek, brambor, tatarka
3.Žemlovka s jablky a tvarohem

Každý den stálá jídla
Svíčková na smetaně, houskový knedlík
Hovězí guláš, rýže

5. 11. 2012

Halloweenský jídelníček: Dýňová polévka i Dech mrtvé milenky

Halloweenský jídelníček: Dýňová polévka i Dech mrtvé milenkyHalloweenské menu přichystal na začátek listopadu Zámecký hostinec a pivovar U Paní Magdalény. Nabídne tak netradiční dýňovou polevku, Dech mrtvé milenky a nebo Netopýří křídla.

Dýňová polévka 25,-
Dech mrtvé milenky /hermelín nebo romadůžek nakládaný/ 45,-
Prsty místního kuchaře/párky s kečupem/30,-
Satanova svačinka /topinky s pikantní směsí/45,-
Utopenec ze Psinku vytažený 25,-

Hamburger z  mletých netopýrů 49,-
Drápaný vzteklý pes, topinky /tatarský biftek/169,-
Prsíčko vodnické panny /grilované kuřecí prsíčko s bylinkovým pestem/135,-
Netopýří křídla/kuřecí křidélka pikantní s česnekovou majonézou/124,-
Nebožtíkova žebra/pečená žebírka/138,-
Amputované fotbalistovo koleno /vepřové koleno na černém pivu/ 168,-
Krvavé brambory 25,-
Chaluhy uleželé v mělkém hrobě 25,-Plesnivý koláč 25,-
Krvavý puding 29,-

Halloweenské drinky dětské:
Shrek 34,-
Čarodějnický lektvar 34,-
Zombie krev 34,-

Halloweenské drinky dospělácké:
Žabí hlen 49,-
Mozek v krvi 49,-
WOO DOO 49,-
Vroucí krev upíří 40,-
Netopýří slzy 35,-
Odvar z Vraního oka 35,-
Belzebubův čaj 35,-

2. 11. 2012

Hody nabídnou svatomartinské husy, víno i pivo

Hody nabídnou svatomartinské husy, víno i pivoVelkolepé Svatomartinské hody se chystají od 9. do 11. listopadu v Zámeckém dvoře ve Všeradidích. Těšit se můžete nejen na svatomartinské husičky na několik způsobů, ale také na svatomartinské víno a šestistupňový svatomartinský speciál!
Svatomartinské hody byly vždy časem hodování a bujarého veselí. A jinak tomu nebude ani letos v Zámeckém hostinci a pivovaru U Paní Magdaleny.
„Jsme moc rádi, že tento příjemný zvyk dobrého jídla a pití přetrval do dnešní doby a můžeme v Zámeckém dvoře uvítat všechny, kteří chtějí v době vrcholícího podzimu ochutnat speciality a využít nabídky mladého svěžího vína a speciálně uvařeného Svatomartinského piva,“ uvedla provozní restaurace Marcela Bussová. Ke sváku sv. Martinaneodmyslitelně patřila dobře vykrmená a upečená husa. Původ spojitosti mezi svatým Martinem a husou můžeme nalézt ve dvou legendách. Ta prvá praví, že husy svatého Martina při kázání tolik rušily, že nyní pykají na svatomartinském pekáči. Druhá legenda praví, že se svatý Martin před svou volbou biskupem ze skromnosti skrýval v husníku, ale husy ho svým kdákáním prozradily. Ať se to stalo tak či onak, husa patřila k nejhlavnějším pokrmům. Rozdělování jejího masa mělo určené pořadí. Nejnižší sluha dostával křídlo, aby prý při práci lítal, vyšší sluha stehno, hospodář sám si nechával zbytek. Kůže z husích nohou se dávala do střevíců pod nohy, aby se nepotily nebo mezi prsty, aby nerostla kuří oka.
Tradice Svatomartinského vína vychází z dávného zvyku připíjet si na den svatého Martina poprvé novým mladým vínem. V tento den hospodáři přijímali do služby nové děvečky a pacholky, nebo jim službu prodlužovali. Na stvrzení dobré služby si všichni poprvé přiťukli právě mladým vínem, která by se podle obnovené tradice měla začít pít až 11.11.
Toto víno je vyráběné z ranných odrůd stejnou technologií jako Beaujolais Nouveau. Někteří moravští vinaři se snaží obnovit tradici těchto vín a jednotně je dávat na trh na svátek sv.Martina Pod značkou Svatomartinské se může prodávat bílé víno, odrůdy Müller-Thurgau a Veltlínské červené rané; růžové víno, odrůdy Modrý Portugal a Svatovavřinecké; červené víno, odrůdy Modrý Portugal a Svatovavřinecké.
A pít se bude o svatomartinském víkendu i speciální pivo. „V tomto roce pro nás sládek pan Matuška z Broum poprvé uvařil Svatomartinské šestnácti stupňové pivo,“ doplnila Bussová.
Menu najdete níže v odkaze.

2. 11. 2012 Zobrazit více

Galerie bude patřit dílům holandského umělce

Galerie bude patřit dílům holandského umělceHolandský malíř českého původu Paul van den Berg (Pavel Horák) bude od 1. 11. vystavovat ve Všeradicích. Vernisáž romantické výstavy nazvané Pohled na svět krasohledem začíná první listopadý den v 17:00. Výstava potrvá do 31. prosince 2012. Otevřena bude od úterý do pátku vždy od 9 do 16 hodin, v sobotu a v neděli od 10 do 17 hodin.

29. 10. 2012

20. 12. 2012 a 12. 12. 2012: Originální data pro svatebčany

20. 12. 2012 a 12. 12. 2012: Originální data pro svatebčanyPokud chystáte v následujících týdnech svatbu a pro veselku jste si třeba zvolili i netradiční data v kalendáři -třeba ta prosincová - zvolit můžete i netradiční místo. Třeba Zámecký dvůr ve Všeradicích s pivovarem, minigolfem a výtečnou kuchyní. Rádi vám s přípravou veselky, ale například i rodinné oslavy či firemní akce pomůžeme. Více najdete v záložce Zámecký pivovar.

25. 10. 2012

Stránka