Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch
Odeslat stránku e-mailem

Obsah

 

 

Stránka

Zahrádkáři v Zámeckém dvoře připravili plán pro letošní sezonu

Příroda se pomalu probouzí ze zimního spánku, ale zahrádkáři ze Všeradic a okolí nezahálí. V sobotu 5.března 2016 uspořádali svou výroční členskou schůzi v salonku zámeckého Hostince U Paní Magdaleny. Společně zhodnotili zahrádkářský rok 2015 a připravili plány na rok letošní. Přejeme jim, aby nadcházející sezona byla pro jejich koníček příznivější než suchý a horký loňský rok.

23. 3. 2016

PŘEDNÁŠKA O FINANČNÍ GRAMOTNOSTI 18. 3. od 18:00

Vše nejen o správě rodinného rozpočtu se můžete dozvědět na přednášce Ing. Jindřicha Karpíška. Koná se v pátek 18. března od 18.00 hodin v salonku zámecké restaurace. Přednáška bude zaměřena na porozumění financím a zacházení s nimi, plánování a správu rodinného rozpočtu, posuzování rizik u různých finančních produktů, jak se dostat ze „začarovaného kruhu“ půjček, atd. Dozvíte se i něco o historii, současnosti a specifikách platidel ze všech možných částí světa. Vstupné 50 Kč.

17. 3. 2016

Ve Všeradicích představili studenti své diplomové práce

Ve Všeradicích představili studenti své diplomové prácePokud Vás ve čtvrtek 25.2. překvapilo velké množství aut v okolí areálu Zámeckého dvora Všeradice a jste zvědavi, proč byl areál uzavřen, tak Vám nabízíme řešení této hádanky.
Již podruhé ve všech prostorách hostince i muzea probíhal diplomantský seminář Katedry informačních technologiích, PEF, České zemědělské univerzity v Praze. Více než 80 studentů se pod bedlivým dohledem vysokoškolských pedagogů v čele s děkanem Provozně ekonomické fakulty Ing.Martinem Pelikánem Ph.D. potýkalo s úkolem odprezentovat svou budoucí diplomovou práci. Její obhajobou vyvrcholí několikaletá snaha studentů o získání vysokoškolského diplomu. Na pěti pracovištích probíhala od ranních až do večerních hodin intenzivní práce jak studentů tak pedagogů. Asi nejzajímavějším místem, kde se skloubila historie s moderní vědou, bylo přízemí muzea M.D.Rettigové. Přímo pod portrétem naší rodačky probíhala soutěž v prototypování aplikací "Hackathon Všeradice 2016". Na závěr celého dne byly práce zhodnoceny a došlo i na slavnostní vyhlášení výsledků a předání hodnotných cen autorům nejlepších prezentacích i soutěžících Hackathonu. Po celý den se o všechny zúčastněné starali zaměstnanci Hostince U Paní Magdaleny a věříme, že jejich spokojenost se zabezpečením celé akce přispěje k pořádání tohoto setkání i v příštích letech znovu ve Všeradicích.J. Bašek

1. 3. 2016

Výstava děl ze Všeradic putuje po Chorvatsku

Výstava děl ze Všeradic putuje po ChorvatskuVýstava obrazů, které vznikly během deseti ročníků všeradického ART sympozia, nyní putuje po Chorvatsku. Ve čtvrtek 3. 3. se její vernisáž koná v městě Sisak. V tamní galerii Striegl bude všeradická putovní výstava k vidění až do 31. března.
V lednu si výstavu měli možnost prohlédnout obyvatelé dalšího chorvatského města Kutina. Právě v tomto městě chystá letos Svaz Čechů v Chorvatsku české krajanské dožínky. „Výstava měla být přípravnou akcí na propagování dožínek. I proto nesla podtitul Vstříc dožínkám,“ uvedla Libuše Stráníková, předsedkyně Svazu Čechů v Chorvatsku s tím, že výstavu uspořádala Česká galerie Svazu Čechů, Galerie Magdaleny Dobromily Rettigové ve Všeradicích a Galerie Moslavina v Kutině.
Výstava uměleckých děl vzniklých ve Všeradicích by měla dál putovat po chorvatských městech, a to pravděpodobně do konce dubna.

1. 3. 2016

Slavná všeradická rodačka oslavila výročí

V neděli 31. ledna uplynulo 231 let od narození slavné všeradické rodačky, kuchařky a spisovatelky M. D. Rettigové. Až do března je pro vás o víkendu, poté denně kromě pondělí otevřena Stálá interaktivní výstava v galerii Zámeckého dvora. Životem světoznámé kuchařky provádí návštěvníky svým komentářem herečka Simona Stašová. U příležitosti loňského kulatého výročí navíc vzniklo nové cédéčko se staropražskými písněmi o vaření a jídle i stylová kuchařka, která obsahuje více než 80 receptů nejlepší české kuchařky. Kuchařku nazvanou Markéta vaří Rettigovou i CD kapely Třehusk Když jsem přišel do Všeradic na posvícení zakoupíte v naší galerii stejně tak i další suvenýry.

19. 2. 2016

Návštěvníci si pochutnali na vepřových hodech

Tradiční české zabijačkové výrobky jitrnice, jelita, víkendový ovar, tlačenka, škvarky a tmavá zabijačková polévka, které nabízelo čtrnáctidenní menu v hostinci U Paní Magdaleny od středy 20. 1. do úterý 2. 2., sklidilo velký úspěch. Ti, kdo se k nám nestihli vydat a ochutnat, nemusejí zoufat. Zase někdy totiž zabijačku zopakujeme.

7. 2. 2016

Fotbalový turnaj v Zámeckém dvoře vyhráli domácí

Zimní turnaj v kopané se v sobotu 30. 1.konal na hřišti v areálu Zámeckého dvora Všeradice. Šest týmů po pěti hráčích od 9:00 hodin změřilo své síly v soutěži o hodnotné ceny a hlavně o dobrý pocit z příjemně stráveného dne naplněného aktivním sportem. První místo vybojoval domácí REAL VŠERADICE, druhý skončil tým FORTE BEROUN. Bronzovou příčku obsadilo družstvo TOMA PAU.

1. 2. 2016

Seminář KIT, PEF, ČZU v Praze - v Zámeckém dvoře Všeradice

Diplomantský seminář Katedry informačních technologií, PEF ČZU v Praze se u nás v Zámeckém dvoře Všeradice bude konat dne 25. 2. 2016.

22. 1. 2016 Zobrazit více

Minigolfový turnaj vyhrál Pavel Červený

Jako již pravidelně o druhém svátku vánočním sešli se příznivci minigolfu na všeradském hřišti, kde v 13:00 hodin odstartoval již V. ročník vánočního minigolfového turnaje jednotlivců. Počasí nám abnormálně přálo a teplota 10°C byla pro hráče velice příjemná. Všech 23 účastníků svádělo mezi sebou nelítostný dvoukolový souboj. Každý z účastníků se snažil najít a využít jiný taktický způsob, který by ho dovedl k vítězství. V 16:00 hodin vyhlásil majitel Zámeckého dvora Všeradice Bohumil Stibal výsledky turnaje. 1. místo obsadil Pavel Červený, 2. místo Tomáš Červený a 3. místo Marek Peťovký.
Poté všichni účastníci ještě společně při dobrém jídle a pití v zámecké restauraci rozebírali průběh letošního turnaje a připravovali taktiku na rok příští. Všichni jsme si užili příjemné odpoledne v příjemné společnosti a věřím, že příští rok se ve stejném čase sejdeme znovu a ještě v hojnějším počtu. Len

17. 1. 2016

Bažanti bez broků?

Vážení hosté,

čtrnáct svátečních dní uteklo jako voda a před Vámi je tu nová nabídka našeho hostince U Paní Magdaleny. Tentokrát jsou hlavními hrdiny nového menu bažant obecný - zástupce pernaté zvěře a naši kuchaři, kteří Vám připraví jako specialitu šéfkuchaře špikovaného bažanta na brusinkovém zelí. Dančí speciality byly výborné, tak jak se vypořádají s tímto úkolem? Přijďte posoudit sami.

Vyznavače české "těžké" kuchyně chceme upozornit, že od 20.1.2016 přijdou na řadu zabijačkové speciality.

Přijďte ochutnat, těšíme se na Vaši návštěvu!!!

6. 1. 2016

Stránka