Navigace

Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch
Odeslat stránku e-mailem

Obsah

pivaLogo Všeradpivo

ZÁMECKÝ PIVOVAR VŠERAD

  • Pivovar Všerad zahájil výrobu v Zámeckém dvoře ve Všeradicích dne 29. 4. 2013, kdy uvařil svoji první slavnostní várku a to světlý speciál 14%. 

  • Pivo zde vaří sládek Jiří Diviš ze Všeradic.  

  • Všeradický pivovar má kapacitu 500 hektolitrů ročně.

  • K vaření piva je využívána voda z vlastních hlubokých studní, napájených krasovou vodou z podzemního jezera, které se nachází nad Všeradicemi na území CHKO Český kras. K vaření jsou používány zásadně české suroviny a to český humnový slad, české chmely z oblasti Žatecka a české kvasnice. Pro zahraniční speciály je používána kombinace českých a amerických chmelů. Zásadně nejsou používány žádné náhražky ani extrakty apod. Piva se vaří klasickým dekokčním způsobem s následnou technologií spodního, či svrchního kvašení.

  • Piva nejsou filtrovaná ani pasterizovaná, proto musí být skladována v chladu do 8 max.10°C a spotřebovány co nejrychleji po naražení. 

  • Pivo je možné zakoupit v sudech, a to 15ti, 20ti, 30ti a 50ti litrových a v 1l PET lahvích a 0,75l skleněných lahvích. Naše sudy mají naražeč typu flash (žehlička). Záloha za 20,30 a 50L sudy je 1000,-Kč a na 15L sudy 2000,-Kč.

  • Závozy provádíme do Prahy a našeho okolí.

  • Pivo je rozváženo i speciálním pivobusem po akcích v okolí.


Zámecký pivovar a hostinec U Paní Magdaleny získal certifikát Czech Specials. Ve středních Čechách se tímto symbolem pyšní jen necelé tři desítky podniků, na Berounsku zatím žádný.